En delikat og cremet pastaret med trøffel, parmesan og rucola – elegant, enkel og perfekt til en aften med gæster.
Denne opskrift kombinerer frisk tagliarini med en fløde- og hønsefondssauce, krydret med trøffelolie og toppet med parmaskinke og sprød rucola. En italiensk smagsoplevelse i særklasse.
Alle ingredienserne finder du naturligvis i CITTI.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Trøffel-pasta med Parmaskinke
Ingredienser
-
500 g tagliarini (frisk eller tørret pasta)
-
20 g sommertrøffel i lage (12 g til sauce, 8 g til topping)
-
400 ml lys fjerkræfond (eller grøntsagsfond)
-
40 ml tør hvidvin
-
40 g fløde
-
40 g trøffelbutter (eller smør rørt med lidt trøffelolie)
-
120 g parmesanost (60 g til sauce, 60 g til topping)
-
5 g havsaltflager (4 g til sauce, 1 g til salat)
-
40 g rucola
-
8 ml ekstra jomfru olivenolie
-
8 g flormelis
-
160 g parmaskinke (ca. 8 skiver, bruges rå)
-
0,4 g peberblanding (eller friskkværnet sort peber)
Tilberedning
Kog pastaen
Kog tagliarini pastaen i rigeligt, letsaltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, og gem evt. lidt pastavand til saucen.
Lav saucen
Hæld 400 ml fjerkræfond og 40 ml tør hvidvin i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter, så væsken reduceres lidt og smagen koncentreres.
Tilsæt herefter 40 g fløde og lad det simre i yderligere 2-3 minutter. Rør 40 g trøffelbutter i (eller almindelig smør med lidt trøffelolie), så det smelter ind i saucen.
Hak 12 g sommertrøffel i lage groft og tilsæt dem til gryden sammen med 60 g friskrevet parmesanost. Rør, til osten er smeltet og saucen er ensartet og cremet. Smag til med havsaltflager.
Vend pastaen i saucen
Kom den varme pasta op i saucen og vend den grundigt, så den bliver jævnt dækket. Justér evt. med lidt af det gemte pastavand, hvis saucen er for tyk.
Forbered garnituren
Skyl 40 g rucola og dup den tør. Vend den med 8 ml ekstra jomfru olivenolie, 8 g flormelis og 1 g havsaltflager. Rør forsigtigt rundt, så rucolaen bevarer sin spændstighed.
Anretning
Anret pastaen på tallerkenerne. Læg lidt af den marinerede rucola ovenpå sammen med parmaskinke i skiver
Riv resten af parmesanosten over retten, og top med 8 g sommertrøffel i lage skåret i tynde skiver. Afslut med lidt friskkværnet peber eller en god peberblanding.