Opskrift på østers

Opskrifter

Her får du vores bud på en lækker starter med østers til nytårsaften.

Du finder naturligvis alle ingredienser i CITTI Flensborg blandt vores mere end 85.000 artikler.

Gratineret pastis-østers med sprød flutes

Ingredienser:

  • 3 stk. Sylter Royal østers
  • 100 g feldsalat
  • 1 cl Pastis eller Pernod
  • 0,25 dl ost
  • ½ tsk limesaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knivspids havsalt
  • 3 skiver flutes med olivenolie, salt og hvidløg

Tilberedning:

Åbn østersene, kassér væden og løsn østersene fra skallerne med en østerskniv og lad østersene blive i skallen. Sæt skallerne på en bradepande.

Kom olivenolie, Pastis eller Pernod, limesaft og havsalt i en gryde og lad det simre i et par minutter. Tilføj herefter feldsalat og lad det falde sammen.

Placer skiver af flutes på en bageplade, bland olivenolie, salt og hvidløg i en skål og hæld blandingen ud over skiverne og bag dem i ovnen ved 220° grader varmluft indtil de er gyldne og sprøde.

Kom fyldet med feldsalat i skallerne, pynt med ost på toppen gratinér østersene i ovnen på grill-funktionen til osten er gylden og servér straks.​