Her får du vores bud på en lækker starter med østers til nytårsaften.
Du finder naturligvis alle ingredienser i CITTI Flensborg blandt vores mere end 85.000 artikler.
Gratineret pastis-østers med sprød flutes
Ingredienser:
- 3 stk. Sylter Royal østers
- 100 g feldsalat
- 1 cl Pastis eller Pernod
- 0,25 dl ost
- ½ tsk limesaft
- 1 spsk olivenolie
- 1 knivspids havsalt
- 3 skiver flutes med olivenolie, salt og hvidløg
Tilberedning:
Åbn østersene, kassér væden og løsn østersene fra skallerne med en østerskniv og lad østersene blive i skallen. Sæt skallerne på en bradepande.
Kom olivenolie, Pastis eller Pernod, limesaft og havsalt i en gryde og lad det simre i et par minutter. Tilføj herefter feldsalat og lad det falde sammen.
Placer skiver af flutes på en bageplade, bland olivenolie, salt og hvidløg i en skål og hæld blandingen ud over skiverne og bag dem i ovnen ved 220° grader varmluft indtil de er gyldne og sprøde.
Kom fyldet med feldsalat i skallerne, pynt med ost på toppen gratinér østersene i ovnen på grill-funktionen til osten er gylden og servér straks.