Opskrift på dyrekølle

Opskrift på dyrekølle

Lækker opskrift på velsmagende dyrekølle i enebærflødesauce


Ingredienser til 4 personer:

  • 1 dyrekølle ca 2,0 – 2,2 Kg (pudset og uden ben)
  • 1 suppevisk
  • 2 løg i tern
  • 3 timiankviste
  • 4 enebær
  • 2 spsk. tyttebær (fra glas)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 200 g vildtfond
  • 2 cl gin
  • 150 g fløde
  • Olie
  • Kværnet salt og peber

Tilberedning af dyrekølle:

  1. Vask køllen grundigt hele vejen rundt og dup den tør. Krydr med salt og peber.
  2. Brun køllen på alle sider i en stor steggryde. Tag den op af gryden.
  3. Placer suppevisk og løg i gryden og lad det brune let. Giv enebærrene et tryk og tilføj dem i gryden.
  4. Glasér med tomatpuré og spæd op med vildtfond og gin. Tilsæt tyttebær og læg hjortekøllen ned i gryden. Lad den stege i gryden ved ca. 160 grader i 2,5 timer med låget på.
  5. Tag stegen op af gryden og sæt den i en 80 grader varm ovn, mens saucen tilberedes.
  6. Filtrer saucen og tilføj vildtfond efter behov.
  7. Tilsæt fløde, jævn saucen let og krydr med salt og peber.

Tip! Alle vildtsaucer kan tilsmages med mørk gelé eller marmelade.