Trøffel-pasta med Parmaskinke – Opskrift

Opskrifter

En delikat og cremet pastaret med trøffel, parmesan og rucola – elegant, enkel og perfekt til en aften med gæster.

Denne opskrift kombinerer frisk tagliarini med en fløde- og hønsefondssauce, krydret med trøffelolie og toppet med parmaskinke og sprød rucola. En italiensk smagsoplevelse i særklasse.

Alle ingredienserne finder du naturligvis i CITTI.
Opskriften er beregnet til 4 personer.

Trøffel-pasta med Parmaskinke

Ingredienser

  • 500 g tagliarini (frisk eller tørret pasta)

  • 20 g sommertrøffel i lage (12 g til sauce, 8 g til topping)

  • 400 ml lys fjerkræfond (eller grøntsagsfond)

  • 40 ml tør hvidvin

  • 40 g fløde

  • 40 g trøffelbutter (eller smør rørt med lidt trøffelolie)

  • 120 g parmesanost (60 g til sauce, 60 g til topping)

  • 5 g havsaltflager (4 g til sauce, 1 g til salat)

  • 40 g rucola

  • 8 ml ekstra jomfru olivenolie

  • 8 g flormelis

  • 160 g parmaskinke (ca. 8 skiver, bruges rå)

  • 0,4 g peberblanding (eller friskkværnet sort peber)

Tilberedning

Kog pastaen

Kog tagliarini pastaen i rigeligt, letsaltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, og gem evt. lidt pastavand til saucen.

Lav saucen

Hæld 400 ml fjerkræfond og 40 ml tør hvidvin i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter, så væsken reduceres lidt og smagen koncentreres.

Tilsæt herefter 40 g fløde og lad det simre i yderligere 2-3 minutter. Rør 40 g trøffelbutter i (eller almindelig smør med lidt trøffelolie), så det smelter ind i saucen.

Hak 12 g sommertrøffel i lage groft og tilsæt dem til gryden sammen med 60 g friskrevet parmesanost. Rør, til osten er smeltet og saucen er ensartet og cremet. Smag til med havsaltflager.

Vend pastaen i saucen

Kom den varme pasta op i saucen og vend den grundigt, så den bliver jævnt dækket. Justér evt. med lidt af det gemte pastavand, hvis saucen er for tyk.

Forbered garnituren

Skyl 40 g rucola og dup den tør. Vend den med 8 ml ekstra jomfru olivenolie, 8 g flormelis og 1 g havsaltflager. Rør forsigtigt rundt, så rucolaen bevarer sin spændstighed.

Anretning

Anret pastaen på tallerkenerne. Læg lidt af den marinerede rucola ovenpå sammen med parmaskinke i skiver

Riv resten af parmesanosten over retten, og top med 8 g sommertrøffel i lage skåret i tynde skiver. Afslut med lidt friskkværnet peber eller en god peberblanding.

Andre indlæg i samme kategori: