Opskrift på beef hammer

Opskrifter

Beef hammer er et lækkert stykke kød udskåret fra oksebenet, der har form som en hammer. Det er perfekt til langtidsstegning eller -sautering og bliver ekstra lækkert hvis det tilberedes på grillen eller ryges. Er beef hammer tilberedt korrekt, bliver kødet ekstremt mørt, saftigt og har en kraftig smag.

Beef hammer

Ingredienser:

  • 1 beef hammer
  • 1 bundt forårsløg
  • 300 g gulerødder
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk peber
  • 1 fed hvidløg
  • olie
  • frisk timian, 2-3 kviste

Tilberedning:

Lad beef hammeren simre i oksebouillon med forårsløg og gulerødder i cirka 3-4 timer. Gnid derefter med lidt olie og krydderier (salt, peber, hvidløg og timian). Tilbered beef hammeren i ovnen eller rygeovn i cirka 2,5-3 timer ved 120-140°C, indtil kødet næsten falder af benet af sig selv.

Andre indlæg i samme kategori: