Lækker opskrift på velsmagende dyrekølle i enebærflødesauce
Ingredienser til 4 personer:
- 1 dyrekølle ca 2,0 – 2,2 Kg (pudset og uden ben)
- 1 suppevisk
- 2 løg i tern
- 3 timiankviste
- 4 enebær
- 2 spsk. tyttebær (fra glas)
- 1 spsk. tomatpuré
- 200 g vildtfond
- 2 cl gin
- 150 g fløde
- Olie
- Kværnet salt og peber
Tilberedning af dyrekølle:
- Vask køllen grundigt hele vejen rundt og dup den tør. Krydr med salt og peber.
- Brun køllen på alle sider i en stor stegegryde. Tag den op af gryden.
- Placer suppevisk og løg i gryden og lad det brune let. Giv enebærrene et tryk og tilføj dem i gryden.
- Glasér med tomatpuré og spæd op med vildtfond og gin. Tilsæt tyttebær og læg hjortekøllen ned i gryden. Lad den stege i gryden ved ca. 160 grader i 2,5 timer med låget på.
- Tag stegen op af gryden og sæt den i en 80 grader varm ovn, mens saucen tilberedes.
- Filtrer saucen og tilføj vildtfond efter behov.
- Tilsæt fløde, jævn saucen let og krydr med salt og peber.
Tip! Alle vildtsaucer kan tilsmages med mørk gelé eller marmelade.